alkoholbehandling

Alkoholbehandling - når du vil have dit liv igen

Alkoholbehandling - når du vil have dit liv igen

advertorial

Er du alkohol, og vil du gerne rette op på dit liv? Så bør du gå i professionel afvænning.

Kan jeg selv forestå min alkohol afvænning?

Måske tænker du at et behandlings forløb ikke er nødvendigt for at komme ud af et alkoholmisbrug. Du føler muligvis at du til hver en tid vil være i stand til at lægge flasken på hylden og påbegynde en tilværelse i ædruelighed.

Men her tager du fejl. Faktisk er det de allerfærreste alkoholikere som lykkes med afvænning på egen hånd.

Dette kan muligvis lade sig gøre for kvartals drankere og mennesker som ikke har været afhængige af alkohol i særligt lang tid. Men hvis dit misbrug har stået på over mange måneder, måske endda år, er det meget vigtigt at du opsøger professionel hjælp til afvænning.

Gå i alkoholbehandling, og slip for nederlag og abstinenser

Først og fremmest er der en overvejende sandsynlighed for at du allerede efter et døgn uden alkohol vil få en voldsom trang til at gribe flasken igen. Blot få timer uden den påkrævede mængde alkohol i blodet vil nemlig igangsætte en kædereaktion af abstinenser, som i styrke og sværhed langt overgår almindelige tømmermænd.

alkoholbehandling

Disse abstinenser kan stå på i dagevis, helt op til en uge. Du vil opleve smerter i krop og hoved, kulderystelser og svedeture, opkastinger og kvalme, og i alvorlige tilfælde svær depression og delirium. Det kan faktisk være rigtig farligt selv at begive sig ned ad denne vej. Og alene af den grund bør du opsøge et misbrugscenter som kan hjælpe dig igennem din alkohol afvænning.

Hvor kan jeg gå i alkoholbehandling i Danmark?

Et rigtig godt bud på et sådant misbrugscenter er Behandlingscenter Stien. Hos Behandlingscenter Stien kan du både få hjælp til afrusning, hvor du detoxer i trygge rammer, og til terapeutisk behandling som kan vænne dig af med alkohol én gang for alle. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.