biler

At tjekke biler efter for noget helt bestemt!

At tjekke biler efter for noget helt bestemt!

Du kunne vel aldrig finde på at købe et såkaldt Rolex-ur af en person, der nede på gadehjørnet flashede den ene side af en lang frakke frem med et oversigt over nogle af nævnte ure, der ikke var pakket ind, og hvor vedkommende fortalte, at de skal var helt nye, men alligevel var de langt under udsalgspris.

Det lyder jo nemlig som skoleeksemplet på en lurendrejer, der ikke har rent mel i posen og er en eklatant fusentast. Med andre ord er det en skurk, der er kommet til de ure på en måde, der ikke er helt legal og nu forsøger at sælge dem videre.

Dette kan enten være i form af hvidvask eller ved at skulle få lidt fortjeneste på et bræk eller ved at have købt dem via en mellemmand, som har anskaffet dem ulovligt.

Den slags finder også sted med biler, og man kan være virkelig uheldig, når man specielt køber dem brugt.

Blandt andet kommer der mange annoncer dagligt op med biler på biltorvet.dk, men de kan ikke ny at undersøge alle annoncer i bund med deres legitimitet, for ellers ville man jo ikke kunne lave andet fra deres side af.

Får de dog et tip til at undersøge noget lorent nærmere, eller de kan se på forhånd, at der er noget uægte med den annonce, så bliver den formentlig taget ned til nærmere inspektion.

Men du som potentiel køber kan også ende i den situation, så derfor kommer her lige en lynguide til, hvad du egentlig skal gøre for at pejle dig i retning af, om bilen er anskaffet ulovligt.

Spørg sælger, om det så er en privat eller forhandler, hvordan den er anskaffet, hvad den er brugt til og spørg ind til den for at se, om sælger egentlig har bare overfladisk kendskab til den.

Dette fører ikke altid til en afsløring, men det kan blive et godt pejlemærke.