misbrugscenter

Få hjælp til din nærmeste på et misbrugscenter

Få hjælp til din nærmeste på et misbrugscenter

Når en af dine nærmeste viser sig at have udviklet et misbrug, og dette måske endda har stået på i en rum tid – så er det på tide at opsøge professionel hjælp. Du bør aldrig nogen sinde forsøge dig med selv at forestå en afvænnings procedure. I værste fald kan du ende med at gøre mere skade end gavn – og med overvejende sandsynlighed ikke gøre nogen som helst forskel overhovedet.

Et misbrug, som har fået lov at udvikle sig over en længere periode, kræver professionel hjælp, hvis den misbrugsramte skal tilbage på rette spor. En halvhjertet indsats kan der imod skubbe den misbrugsramte endnu længere ud i misbruget. Og selv hvis du skulle have held til at få din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle afgiftet, vil vedkommende temmelig sikkert falde tilbage i misbruget, hvis denne afgiftning eller afrusning ikke følges op af intensiv og målrettet terapi. Men hvordan hjælper man en misbruger?

Få hjælp på et misbrugscenter

Et misbrugscenter eller et behandlingscenter er en facilitet, som er foranstaltet for at hjælpe misbrugsramte mennesker og deres pårørende tilbage til en tålelig tilværelse. På et misbrugscenter kan misbrugere af alle typer – for eksempel alkoholikere, narkomaner eller pillemisbrugere – få hjælp til at slippe afhængigheden og genvinde troen på en bedre tilværelse.

På et professionelt misbrugscenter vil der altid findes en fast tilknyttet stab af læger, sygeplejersker, SOSU assistenter og hjælpere samt andet sundhedsfagligt personale. I lighed med de forskellige behandlere – fysioterapeuter, ergoterapeuter, psykologer og psykoterapeuter – vil det sundhedsfaglige personale have særligt kendskab til håndtering af misbrug og afhængighed.

Der ud over vil der på stedet altid være misbrugskonsulenter til stede. En misbrugskonsulent er en tidligere misbruger, som selv har gennemgået en afvænnende behandling. Misbrugskonsulenterne vil fungere som vejledere og støttepersoner for den misbrugsramte under det cirka fem uger lange ophold, hvor han eller hun er indlogeret på centeret.

Du kan læse mere om behandling på misbrugscenter på behandlingscentersoebypark.dk