tandlæge

Få hjælp til parodontose hos din tandlæge i Århus

Få hjælp til parodontose hos din tandlæge i Århus

Blandt de mere alvorlige – og desværre også udbredte – lidelser i tænder og mundhule finder vi den frygtede parodontose.

Hvad er parodontose?

Parodontose er en ekstrem version af tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelse opstår, når bakterier får lov at samle sig i tandlommerne langs tandkødsranden, som regel som følge af manglende renhold af tænder og mund. Du vil tydeligt kunne mærke din tandkødsbetændelse derved, at tandkødet bliver ømt, hævet, højrødt og har en øget tendens til at bløde – især i forbindelse med tandbørstning.

Når tandkødsbetændelse får lov at udvikle sig, kan du risikere at få parodontose. er en infektionssygdom i tandkødet og i knoglen, der sidder rundt om tandrødderne. Parodontose – eller paradentose – er en betegnelse for en inflammations tilstand, hvor betændelsen nedbryder kæbeknoglen omkring tandrødderne, så tænderne risikerer at blive løse. Når først parodontosen har fået godt fat, kan det være endog uhyre svært at genskabe tandkødet.

Hvordan ved jeg om jeg har parodontose?

Parodontose viser sig ved, at tandkødslommerne fordybes ud over de normale en til tre millimeter, således at tænderne fremstår lange, og tandkødet omkring tænderne føles løst og ømt. De fordybede tandkødslommer indikerer opløsning af tandens knogle tættest på tandhalsen. Bakterierne får yderligere gode vækst betingelser i de nu udvidede lommer, og vil med deres modning blive mere sygdoms fremkaldende. Derfor skal du ikke forvente en bedring i tilstanden, hvis den får lov at udvikle sig uden behandling.

Hvordan behandles parodontose?

Hvis din tandlæge konstaterer, at du er på vej til at udvikle parodontose, vil en forebyggende behandlingsplan blive sat i værk. Denne indeholder anvisninger på grundig og omhyggelig hjemmepleje, lige som den vil fordre hyppige tandlæge besøg, under hvilke du modtager en dybdegående rensning af tændernes rodoverflade.

Få den rette parodontose hjælp hos din tandlæge

Derfor er det vigtigt, at du opretholder dine tandlæge besøg. Book tid i dag på stjerneklinik.dk