biler

Glem aldrig lærdommen om biler fra tiden på køreskolen

Glem aldrig lærdommen om biler fra tiden på køreskolen

Når du ligger og kører bil nu om dage, så strejfer dine tanker nok i retning af alt mellem himmel og jord, mens du måske forsøger at fokusere på, hvor du skal hen, hvad du skal lave, eller hvor du kom fra.

Men tænk så retur til dengang, da du skulle ud på vejene for første gang med din kørelærer ved siden af: du var sikkert noget nervøs, og hvordan skulle man lige huske alt det med at koble ud, koble til, skifte gear, orientere sig og holde øje med trafikken generelt og så videre.

Og så var der jo et stort instrumentbræt med informationer at holde øje med, og var det ikke lige en underlig lyd, der kom fra motorhjelmen dér?

Hvordan er det også lige med de forskellige væsker, der skal tilsættes i bilen, så den virker? Hvad skal hvorhen?

Måske ved du ikke specifikt, hvordan en bil virker helt ned i detaljer, men du kan trods alt køre den.

Men noget lærdom skal ikke ende for meget på rygraden.

Kør bil med omtanke, og tænk dig om

Det er jo fint nok, at man husker mange af tingene udenad, så man ikke skal tænke aktivt over dem. Det er også med til at gøre en til en ferm bilist, hvor man så også kan reagere hurtigere, hvis der skulle ske noget uvist.

Men skulle din bil gå i stå, så er der jo meget godt, at du kan genkende de vigtigste lamper, der blinker på instrumentbrættet, så du ikke skal til at have manualen frem – som du sikkert har glemt derhjemme.

Og så er det især her vigtigt at huske, om det er fordi der mangler en væske på bilen, at den reagerer, som den gør.

Måske er du endda punkteret, og det skal du også evne at kunne fikse på stedet.