Havetraktor eller robot plæneklipper

Hvad skal jeg vælge til at slå græs?

Hvad skal jeg vælge til at slå græs?

Der er tre forskellige måder at få en flot græsplæne på. Det er det, de fleste går og drømmer om, hvis de har have, men hvordan får man den bedste plæneklipper? Du kan f.eks. læse mere på https://husblog.dk/havetraktor-eller-robotplaeneklipper-hvilken-skal-jeg-vaelge/ 

Den traditionelle er den håndskubbede græsslåmaskine. Den findes i mange typer og former og er som oftest uden motor, så græsset bare bliver slået imens du går. Den er god til mindre haver, men samler samtidig ikke græsset op. Hvis du gerne vil have, at græsset bliver samlet op, skal du have en græsslåmaskine med motor. Den kan enten kører på benzin eller være elektrisk. Dette er dog langt fra praktisk, hvis du har en stor have, da strømkablet nok ikke ville kunne nå med hele vejen rundt.

Robotplæneklipperen

Robotplæneklipperen er blevet rigtig populær de sidste par år, ligesom robotstøvsugeren også er blevet det. Det er den nyeste måde at slå græs på, og den måde, der kræver mindst arbejde fra din side af. Det vil også sige, at den er perfekt til ældre mennesker, der måske ikke kan holde til at slå græsset selv, men gerne vil nyde den flotte have. 

Robotplæneklipperen er elektrisk og kan selv slå græsset, når den er blevet indstillet. Det eneste du skal gøre, er faktisk bare at indstille hvordan og hvornår, og så kører den selv ud, og tilbage så den kan blive opladet igen. Det er dog ikke en billig investering og du skal regne med i hvert fald at betale 5.000 kr.

Havetraktorenen

Havetraktoren er god til dig, der har en lille gartner i maven. Du vil gerne kunne slå dit græs effektivt, men du vil også gerne kunne køre rundt med haveudstyr, jord, ukrudt osv. Havetraktoren er ikke god til tungt arbejde, men er virkelig god til store græsarealer, da du bare sætter dig op på den, tænder og ellers kører rundt i haven.