gulvafslibning

Køb pletterne til livs med en gulvafslibning

Køb pletterne til livs med en gulvafslibning

Har du været uheldig at få en plet – eller måske endda flere af slagsen – på dit trægulv, og har det vist sig at være umuligt at få misfarvningerne til at forsvinde? Så er en gulvafslibning måske dét, du har brug for.

Har du gennemsøgt både internettet samt venner og bekendtes gode erfaringer med husmoderråd, og har du stadig ikke fundet det middel, der skal til for at få pletterne er dit trægulv, så er du nok nødt til at erklære dig fallit. Nogle gange er det bare ikke muligt, og det er her, gulvafslibningen kommer ind i billedet.

Vi har talt med Gulvkanonen (https://gulvkanonen.dk/), der har mange års erfaring med gulvafslibning, og her lyder svaret, at de fleste misfarvninger kan fjernes med en gulvafslibning – er du virkelig uheldig, er det dog nødvendigt med en afhøvling:

“Hvis pletten er trængt langt ned i brædderne – det ses fx tit ved store rødvinspletter – så er det ikke nok at slibe gulvet. Ved en afslibning fjerne vi kun den øverste millimeter af træet, og det er ikke altid nok til særligt genstridige pletter. I så fald må vi have høvlen frem, og det er desværre ikke alle trægulve, der kan klare det.”

Hvilke gulve kan klare en afhøvling?

Skal du på egen hånd vurdere, om dit gulv kan klare en gulvafhøvling, skal du kigge på tykkelsen af brædderne. De færreste har lyst til at brække gulvet op, og det har du nok heller ikke – derfor kan du i stedet fjerne et dørtrin eller kigge omkring radiatorrørene, hvor det ofte vil være muligt at se, hvor tykke brædderne er. 

Ved en gulvafhøvling fjernes 3-4 millimeter af træet, og derfor kræver det naturligvis, at brædderne har en tykkelse, der overstiger det mål. Har de det, burde det ikke være noget problem at høvle gulvet, så du kan komme af med pletterne.