robotplæneklipper

Skift til en robotplæneklipper og spar tid

Skift til en robotplæneklipper og spar tid

Hvis du ikke er vild med at slå græs og hellere vil bruge tiden på noget sjovere, eller hvis det er tid til, at du skal have en ny plæneklipper, kan du med fordel overveje at skifte til en robotplæneklipper.

En robotplæneklipper koster lidt mere og skal derudover først installeres, før den er klar til brug. Til gengæld behøver du ikke længere tænke på at skulle slå græs. Du skal max lige gå kanterne igennem nu og da. Er du ejer af en have i almindelig størrelse, kan du forvente at du over en havesæson vil spare omring 29 timer ved at skifte til en robotplæneklipper. Det er timer du nu kan bruge på din terrasse eller op andre opgaver i og omkring huset.

Installering af en robotplæneklipper

For at en robotplæneklipper skal kunne køre rundt og klippe græsset skal den som nævnt først installeres og der skal sættes kanter ned. Kanterne fortæller robotplæneklipperen, hvilke områder der skal klippes og lige så vigtigt hvilke der ikke skal. Det vil være ærgerligt at komme hjem til en have, hvor alle blomster og buske har samme størrelse som græsset.

Du kan selv sætte kanterne ned og installere opladeren eller du kan samtidig med at du køber din nye robotplæneklipper tilkøbe dig hjælp til at få det gjort.

En robotplæneklipper skal lades op før den kan klippe græsset. Det gør den i en oplader. Opladeren oplader via solceller. Det betyder at det er en miljøvenlig havemaskine modsat de traditionelle plæneklippere, der enten skal tilsluttes en ledning eller også bruger benzin. 

Er din grund og græsplæne fuld af mos og kløver, vil du hurtig opdage at det dør ud og forsvinder fra græsplænen. Det er den hyppige klipning der får dem til at dø ud. Græsset vil derimod elske den ekstra opmærksomhed og vil stortrives.