alkoholbehandling

Slip alkoholismen med en professionel alkoholbehandling

Slip alkoholismen med en professionel alkoholbehandling

Lever du under samme tag som en person, som er kommet ud i et alkohol misbrug? Så ønsker du sikkert at hjælpe ham eller hende. Og under alle omstændigheder vil frihed fra misbrug og afhængighed være en vigtig forudsætning for at I kan have en fremtid sammen.

Kan alkoholisme helbredes?

Måske kender du udtrykkene ædru alkoholiker og tørlagt alkoholiker. Disse betegnelser dækker over mennesker med et alkohol problem, som har lært afholdenhed, og dermed lagt misbruget på hylden. Når disse mennesker stadig benævner sig selv alkoholikere, er det i erkendelse af at problemet altid vil eksistere.

En alkoholiker, som tager så meget som en enkelt drink, udsætter sig selv for stor risiko for at ryge tilbage i misbruget og afhængigheden. Alkoholisme er en sygdom på linje med mange andre kroniske lidelser – og derfor skal man som alkoholiker lære at holde afhængigheden i ave.

Du kan således ikke helbrede din alkoholiserede pårørende – og hvis nogen prøver at bilde dig dette ind, skal du være på vagt. Alkoholisme kan behandles, således at den alkoholiserede person kan lære at mestre kunsten at holde sig fra de våde varer, og ikke at give efter for fristelserne.

En alkoholiker kan lære at forstå årsagen til, og sammenhængen i, de dårlige mønstre, og dermed undgå at falde tilbage deri. Og en alkoholiker kan sagtens komme på ret kurs og på ny opbygge en tilværelse uden alkohol og misbrug.

Hvordan hjælper jeg bedst min alkoholiserede kæreste eller ægtefælle?

Hvis du ønsker, at din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle skal have chancen for at komme på ret køl igen, kan du med fordel kontakte et professionelt misbrugscenter med speciale inden for alkohol behandling. Behandlingscenter Stien er et af de førende misbrugscentre i Danmark, og har en af de højeste succes rater når det handler om behandling af alkoholisme.

Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Stien, på behandlingscenter-stien.dk